UP! Untangle Paragliding

70+ zile de zbor
800+ participanți
15 locații
4 associații de zbor naționale

Descrierea Proiectului

Proiectul UP! Untangle Paragliding și-a propus să sporească participarea la parapanta prin inițierea unei campanii cuprinzătoare de conștientizare în patru țări. Prin organizarea a opt săptămâni deschise de parapantă, proiectul a implicat cu succes peste 800 de persoane nefamiliare cu parapanta, oferindu-le șansa de a se încerca exercițiile de bază și de a experimenta fiorul zborului cu parapanta.

Această inițiativă nu numai că a sporit gradul de conștientizare și interes pentru parapanta, dar a încurajat și o platformă pentru împărtășirea experienței între partenerii de proiect. În colaborare, au concretizat cele mai bune practici și perspective într-un ghid cuprinzător despre organizarea și executarea săptămânilor deschise de parapantă, facilitând eforturile viitoare de promovare a sportului.

Obiectivul general al proiectului a fost de a lărgi înțelegerea și atractivitatea zborului cu parapanta, culminând cu o rată de participare crescută și un cadru de partajare a cunoștințelor care ar putea susține și prolifera interesul pentru parapanta în diverse comunități.

Săptămâna porților deschise

Peste 800 de persoane au avut șansa de a încerca gratuit parapantismul pentru prima dată.

În timpul celor 70 de evenimente Open Week, participanții au început prin a obține cunoștințe teoretice despre parapanta, apoi au continuat să încerce diferite exerciții de parapantă, cum ar fi gonflajele, decolările cu spatele la voalură și zborurile deal vale.

Semnificația rezultatelor constă nu numai în numărul de participanți, ci și în rezultatele pozitive derivate din fiecare sesiune. Participanții au raportat în mod constant un sentiment de entuziasm și satisfacție, subliniind eficacitatea programului de formare.

Ghid de organizare

Un instrument util pentru cluburile de parapantă și instructori

Acest ghid oferă o foaie de parcurs detaliată pentru organizarea și executarea unei săptămâni deschise cu parapanta de succes. De la etapele inițiale de promovare direcționată și diseminare a informațiilor până la aspectele practice ale logisticii la fața locului și instruirea practică, fiecare fațetă a experienței de parapantă este abordată cu meticulozitate. Acesta servește ca o resursă valoroasă atât pentru instructorii începători, cât și pentru organizatorii experimentați, oferind perspective și bune practici pentru a asigura desfășurarea cu succes și plăcută a săptămânii deschise de parapantă. Aderând la principiile prezentate în acest ghid, organizatorii pot crea un mediu în care participanții pot fi dornici să-și continue călătoria în lumea palpitantă a parapantismului.

Pe lângă versiunea în limba engleză, ghidul este disponibil în toate limbile proiectului:

Ghid limba Română: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-RO_compressed.pdf

Ghid limba Maghiră:https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-HU_compressed.pdf

Ghid limba Engleză: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-EN_compressed.pdf

Ghid limba Cehă: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-CZ_compressed.pdf

Ghid limba Slovacă: https://e29.eu/wp-content/uploads/Guide-Organizing-Open-Paragliding-Week-SK_compressed.pdf

UP! în media

Proiectul a obținut o atenție semnificativă în presă, în special la nivel local, fiind prezentat în diferite instituții media.

Iată câteva dintre cele mai importante momente.

News Article (RO): https://sport.szekelyhon.ro/egyeb-sportok/sikloernyos-nyilt-napok-lesznek-csiksomlyon

TV Piece (HU): https://www.youtube.com/watch?v=w-bLyLurnvI

News Article (RO): https://sibiu100.ro/eveniment/proiectul-erasmus-up-untangle-paragliding-aduce-oportunitati-unice-pentru-pasionatii-de-aventura/

News Article (CZ): https://www.airzone.tv/cesti-slovensti-madarsti-a-rumunsti-instruktori-spolecne-skolili-mlade-paraglidisty/

Diseminare

Evenimentul de diseminare a fost organizat în cadrul Galei de premiere a Campionatului Național România XContest 2023.

La eveniment au participat toți campionii României la zborul de distanță liberă,precum și membri celor mai importante cluburi de parapantism din România.

Scroll to Top