Aeroclubul Turbulecia vă ofera zboruri în tandem cu parapanta în compania  instructorilor din cadrul clubului din Miercurea Ciuc.

Piloţii noştri de tandem au o experienţă de peste 20 ani în zborul cu parapanta şi sunt dotaţi cu echipament omologat de ultimă generaţie.
Coordonatorul principal al clubului şi al activităţii de zbor, Sarig Istvan este multiplu Câştigător al Cupei României la parapantism XC şi multiplu Campion Naţional la precizia aterizării.
Vasta experienţă dobândită în cardrul a peste 100 de competiţii Naţionale şi Internaţionale şi peste 3000 de ore de zbor fără evenimente(incidente sau accidente) vă oferă  garanţia unui zbor în siguranţă maximă alături de  profesioniști în zborul cu parapanta.

Ce este zborul cu parapanta în tandem?

Este zborul cu o parapanta de 2 locuri (pilot profesionist și pasager), special concepută pentru zborul în tandem, fiind o aripă mai mare și cu siguranță pasivă mărită.

Oricine poate zbura cu parapanta în tandem

De la copii, până la bunici, oricine se poate bucura de plăcerea zborului.Minorii au nevoie de acordul și prezența unuia dintre părinți. Nu este necesară nici un fel de experiență anterioară, trebuie doar să urmați instrucțiunile pilotului dumneavoastră.

Contactați-ne și savurați alături de noi cea mai simplă si plăcută modalitate de zbor în orice anotimp!                                                                                                  

Cum se procedează?                                                                                      

La decolare pilotul vă prezintă echipamentul de zbor și vă echipeaza cu echipamentul necesar zborului.După o scurtă instruire se gonflează aripa și după o alergare ușoară de câțiva metri se decolează,din acest moment pasagerul poate admira peisajul așezat comod în seletă cu mâinile libere putând face poze sau filmări.

La aterizare va fi și mai simplu decât la decolare, urmând instrucțiunile pilotului pasagerul trebuie să facă doar câțiva pași.

Vă recomandăm să purtați bocanci de munte,pantaloni lungi și geaca de vânt!

Tipuri de zbor în tandem:

Zbor de inițiere                  

Este cel mai simplu și popular zbor în tandem, pe care vi-l recomandăm pentru a gusta prima dată zborul cu parapanta.Se poate efectua în orice perioadă a anului de la Șumuleu sau la dealurile din împrejurimile Ciucului în funcție de condițiile meteo.Acest tip de zbor durează între 10 și 15 minute.

Aventura se fotografiază și se  filmează cu cameră profesionistă montată pe un dispozitiv special care ne permite filmare panoramică la calitate HD.

 Zbor de durată    

Se efectuează în condiții de zbor termodinamic cu căștig de înălțime și durată.Se poate efectua în orice perioadă a anului de la Șumuleu,Naskalat,Sie(Lunca de Jos) sau la dealurile din împrejurimile Ciucului în funcție de condițiile meteo.Acest tip de zbor durează între 15 și 30 minute.

Aventura se fotografiază și se  filmează cu cameră profesionistă montată pe un dispozitiv special care ne permite filmare panoramică la calitate HD.

Zbor de distanță, XC

Se efectuează în condiții de zbor termodinamic cu căștig de înălțime și durată.Se poate efectua primăvara și vara de la Șumuleu,Naskalat,Sie(Lunca de Jos),Hășmaș,Vf. Ciomad  sau la dealurile din împrejurimile Ciucului în funcție de condițiile meteo.Acest tip de zbor durează 1-2 ore.

Aventura se fotografiază și se  filmează cu cameră profesionistă montată pe un dispozitiv special care ne permite filmare panoramică la calitate HD.

Hike & Fly   

Dacă va plac turele montane, puteți participa alături de noi la ascensiuni pe crestele cele mai spectaculoase din munții Ciucului, odată ajunși pe vârf aventura continuând în aer.Zborurile de acest tip se afectuează în orice anotimp cînd condițiile meteo permit zborul cu parapanta astfel după ascensiuni istovitoare coborârea devine un zbor placut.

Filme cu zbor în tandem cu piloți de la Aeroclubul Turbulencia, Miercurea Ciuc:

Scroll to Top