A Turbulencia Aeroklub tandem repülést kínál a csíkszeredai klub oktató pilótáinak vezetésével.

Tandem pilótáinknak több mint 20 éves tapasztalatuk van a siklóernyőzésben, és a legújabb generációs, engedélyezett felszereléssel rendelkeznek. A klub és a repülési tevékenység fő koordinátora, Sárig István, többszörös Román Kupa győztes XC kategóriájában, és többszörös Nemzeti Bajnok célra szállásban. A széles körű tapasztalat, amit több mint 100 hazai és nemzetközi versenyen, valamint több mint 3000 repült óra alatt szerzett (balesetek nélkül), garanciát nyújt a biztonságos siklóernyőzésre a szakemberekkel.

Mi a tandem repülés?

A tandem siklóernyőzés egy olyan élmény, amikor egy speciálisan tervezett kétüléses siklóernyőt használunk (professzionális pilóta és az utas számára), amely nagyobb szárnyfelülettel rendelkezik és fokozott passzív biztonsági rendszerrel van felszerelve.

Bárki kipróbálhatja a tandem siklóernyőzést

A gyerekektől a nagyszülőkig mindenki élvezheti a siklóernyőzés örömét. A kiskorúaknak egy szülő engedélye és jelenléte szükséges. Korábbi tapasztalat nem szükséges, csak kövesse a pilóta utasításait.

Lépjen kapcsolatba velünk, és élvezze velünk a legegyszerűbb és legkellemesebb módját a repülésnek bármely évszakban!

Hogyan történik a folyamat?

A felszállásnál a pilóta bemutatja a repülési felszerelést, és felszereli Önnek a repüléshez szükséges felszerelést. Egy rövid instrukció után felemelkedik a szárny, majd néhány méteres könnyed futás után felszállunk. Ettől a pillanattól kezdve az utas kényelmesen ül a hevederben, szabad kezeivel fotókat vagy felvételeket készíthet.

A leszállás is egyszerű lesz, még egyszerűbb, mint a felszállás. A pilóta utasításait követve az utasnak csak néhány lépést kell tennie.

Ajánljuk, hogy hegyi bakancsot, hosszú nadrágot és szélálló dzsekit viseljen!

Tandem repülés típusai:

Kezdeti repülés

Ez a legegyszerűbb és legnépszerűbb tandem repülés, amit az első siklóernyős élmény kipróbálásához ajánlunk. Bármikor elvégezhető az év bármely szakában, akár Csíksomlyón, akár Csíkszereda környékén lévő dombokról, az időjárási körülmények függvényében. Ez a típusú repülés 10 és 15 perc hosszúságú .

Az élményt egy professzionális kamerával rögzítjük, amelyet egy speciális eszközre szereltek fel, lehetővé téve a HD minőségű panoráma felvételt.

Időtartam repülés

Termodinamikus repülési körülmények között történik, magasságnyereséggel és időtartammal. Bármikor elvégezhető az év bármely szakában, akár Csíksomlyó, Naskalat, Sie (Gyimesközéplok), akár Csíkszereda környékén lévő dombokról, az időjárási körülmények függvényében. Ez a típusú repülés 15 és 30 perc hosszúságú.

Az élményt egy professzionális kamerával rögzítjük, amelyet egy speciális eszközre szereltek fel, lehetővé téve a HD minőségű panoráma felvételt.

Távolsági repülés (XC)

Termodinamikus repülési körülmények között történik, magasságnyereséggel és időtartammal. Tavasszal és nyáron elvégezhető Csíksomlyó, Naskalat, Sie (Gyimesközéplok), Nagy Hagymás, Kis-Csomád csúcsairól vagy Csíkszereda környékén lévő dombokról, az időjárási körülmények függvényében. Ez a típusú repülés 1-2 óráig tart.

Az élményt egy professzionális kamerával rögzítjük, amelyet egy speciális eszközre szereltek fel, lehetővé téve a HD minőségű panorámafelvételt.

Hike & Fly

Ha szereted a hegymászást, csatlakozhatsz hozzánk a Csíki-Havasok leglátványosabb gerinc-túráihoz, amelyeket a csúcson való megérkezés után a levegőben folytatunk. Ez a típusú repülés bármely évszakban elvégezhető, amikor az időjárási körülmények lehetővé teszik a siklóernyőzést, így a kimerítő hegymászás után a leereszkedés egy kellemes repüléssé válik.

Tandem repülési videók a Turbulencia Aeroklub pilótáival, Miercurea Ciuc:

Scroll to Top